Bok Choy Enjoy

Czołem Kompania!

Dziś mały eksperyment socjotechniczny 😉 Idziemy z materiałem w formy graficzne. Po frekwencji i statystykach zobaczymy, czy taka forma przekazu w pigułce bardziej Wam odpowiada.

Bok Choy/Kapusta właściwa chińska/Pakczoj/Pak choi

Jak zwał, tak zwał – jeden pies (choć w przypadku kuchni chińskiej to akurat mało trafne określenie 🙂 ). Na nasze kuchenne salony od niedawna zaczyna wjeżdżać to nowe warzywko. Nowe u nas, bowiem na Dalekim Wschodzie znane jest od bardzo dawna. Mam cichą nadzieję, że zrobi równie wielką karierę co papryka, cykoria czy kapusta pekińska (do nich też musieliśmy się przywyczaić i przekonać – może to trudno sobie wyobrazić, ale nie było ich z nami od zawsze). Mam nadzieję, bowiem kapusta ta jest warzywem bardzo cennym odżywczo i jej stałe zagoszczenie w naszych jadłospisach przyczyni się do lepszego zdrowia. Nie będę się dziś rozpisywał o jej walorach kulinarnych (smak ma ciekawy i nadaje się do jedzenia w każdej postaci).

No patrzcie! Już zacząłem się rozpisywać, a miało być krótko i bez męczenia.

Shut up! Dawaj plakat kolego!

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *